Sundhedsgruppen under Felstedegnens Borgerforening præsenterer en dejlig opskrift, der lige hører tiden til. Prøv den! Æbleskiver og december hører sammen. Her er en lidt anderledes opskrift – som også kan bruges resten af året. Download opskriften her.
Tilberedningstid: 25 minutter Mængde: 4 personer, cirka 12 stk.
Info: en portion fylder ca. et halvt måltid.
Det skal du bruge
1 tsk. citronskal
100 g hvedemel
½ tsk. natron
½ tsk. salt
1 æggeblomme
1,8 dl kærnemælk
2 æggehvider
120 g tør ost, mellemlagret
1 spsk. olivenolie
150 g rabarberkompot (eller marmelade)
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser – citronskal, hvedemel, natron og salt.
Pisk æggeblomme og kærnemælk sammen, tilsæt melblandingen lidt efter lidt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Skær 80 g ost i tern. Riv resten af osten og sæt den til side.
Varm en æbleskivepande op og kom lidt olie i hver fordybning. Fyld dej i (cirka trekvart op) og læg et stykke ost i hver æbleskive. Vend dem, når de begynder at stivne i kanten. Anret æbleskiverne med revet ost og rabarberkompot.
Tip Brug for eksempel Prima Donna eller Emmentaler ost til retten.
Ida Holm, Sensekonsulent og kogebogsforfatter
Sundhedsgruppen