Felsted: tæt på naturen, tæt på det hele

Felsted

Felsted ligger velplaceret midt mellem Aabenraa, Sønderborg, Gråsten og Flensborg. Byen har lige over 1000 indbyggere og ligger midt i naturen men tæt på både arbejde, indkøb og oplevelser. Alt i alt er vi lidt over 2500 mennesker på Felstedegnen, der ud over Felsted inkluderer landsbyer som Tumbøl, Tråsbøl, Gl. Skovbøl, Svejrup og Felstedskov.

I bil er der lidt over 10 minutter til Aabenraa og Gråsten, 20 minutter til Sønderborg og ca. 30 minutter til Flensborg. Og så er der gode busforbindelser til såvel Aabenraa som Sønderborg og Gråsten.

Felsted årets landsby 2018

Felsted er en by i bevægelse. Igennem de seneste år har byen gennemgået en positiv udvikling, der har gjort vores landsby til et dejligt sted at bo. I 2018 blev vi årets landsby. I vil opleve en landsby, hvor man kan få en tryg hverdag – og hvor der er kort til skole, fritidsaktiviteter, arbejde og indkøb.

Felsted har både en dansk folkeskole, der går op til 9. klasse, og en tysk skole. Byen har også dagplejere, vuggestue og såvel dansk som tysk børnhave. Vi har en god og meget velbesøgt købmand, der har alt, hvad man har brug for i det daglige.

Landsbystemning og moderne komfort

Ja, for den tilflyttende familie har Felsted faktisk det hele. Uanset om du er til den traditionelle landsbystemning eller bekvemmelighederne i et roligt parcelhuskvarter, finder du det i Felsted. Og så til en pris, der er til at betale. Fra 2021 opfører BoligSyd desuden helt nye attraktive lejeboliger ved medborgerhuset Damms Gård.

På Felstedegnen ligger også de små hyggelige landsbyer som Tumbøl og Tråsbøl, Felstedskov og en række mindre bebyggelser og gårde, der giver rig lejlighed for at leve drømmen ud om at bo på landet.

Felsted bymidte har for nyligt gennemgået en omfattende byfornyelse, der har gjort Felsteds historiske kvaliteter tydelige. Forsamlingslokaler og medborgerhuset Damms Gård danner rammen om et væld af sociale, kulturelle og særligt musikalske aktiviteter – og så har Felsted et meget rigt foreningsliv.

Natur og sport

Og så er der det med naturen. I nærområdet finder I skov, strand og storslåede naturoplevelser. I Felsted er der også et rigt udbud af udendørsaktiviteter, der henvender sig til hele familien. Der er boldbaner og legepladser, tennis- og petanquebaner. I den sydlige ende af byen ligger parken Moselunden, et dejligt område, der byder på forskellige rekreative faciliteter – , bl.a. en nyanlagt Krolf-bane. I Felsted ligger også Felstedhallen, der danner ramme om et væld af sports- og idrætsaktiviteter for børn og voksne. Hallen rummer også et motionscenter.

Historiens vingesus

Felsteds historie går langt over 1.000 år tilbage. Felsted var oprindeligt en landsby, hvor gårdene lå tæt op ad hinanden på begge sider af byens dengang to eneste gader. I dag kan man stadig opleve historiens vingesus i den gamle landsby. Senere blev Felsted et transportknudepunkt med et rigt butiksliv på Gråstenvej og i Østergade.

Igennem de seneste år 40-50 år er Felsted vokset fra 400 til i dag knap 1.060 indbyggere. I denne tid har byen gennemgået en stor forvandling: fra landsby til stationsby og fra stationsby til kommunecenter i den tidligere Lundtoft kommune. I forbindelse med kommunesammenlægningen er byen sidenhen blevet en del af Aabenraa kommune, som områdecenter i den østlige del af kommunen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores landsby!