Felsted Foredragsforening

Felsted Foredragsforening har siden sin stiftelse i 1952 som “Aftenhøjskolen”  afholdt spændende og lærerige foredrag for alle interesserede.

Foreningen afholder hvert år 6-10 foredrag med bredt folkeligt sigte på Damms Gård i Felsted. Den er åben for alle og partipolitisk uafhængig.

Alle foredrag falder i perioden 1. oktober til 1. marts. De starter altid kl. 19.30. Man medbringer selv kaffe/te, brød m.m.

Bliv medlem af foredragsforeningen

Foredragsforeningens foredrag er åbne for alle, men ikke-medlemmer betaler entré. Medlemmer af foreningen behøver derimod kun at betale kontingentet, der giver adgang til alle sæsonens foredrag. Melder man sig ind, kan man blot betale, første gang man møder op.

Foreningen udsender også infortmation per mail eller brev til medlemmer om foreningens aktiviteter, herunder naturligvis det spændende program.

Andre interesserede har også mulighed for at få tilsendt information pr. mail om sæsonens foredragsrække.

Ønsker du yderligere information, kan du skrive til foreningen på karenlundvest@gmail.com

Program for 2020-21

Hele foredragsrækken for vinteren 2020-2021 aflyses pga. corona-situationen.
Forhåbentlig kan arrangementerne genoptages fra oktober 2021.

Program for sæsonen 2019-2020

Torsdag, d. 24. oktoberMed pop og sjæl – fra Raquel Rastenni til The Beatles”. Alex Bødiker, Haderslev, er en meget underholdende foredragsholder og var bl. a. medlem af den tidl. ”Willys kaffeklub”. Vi får fortællinger, billeder og lydklip fra musikken i 50’erne og 60’erne.

Torsdag, d. 7. novemberKlimaændringer”. Uwe Lindholdt, Aabenraa, som er biolog og kemiker kommer ind på spørgsmål som: Hvad er årsagen til den globale opvarmning? Hvad er konsekvenserne? Hvordan undersøger man det? Hvad kan vi gøre ved det? – og hvorfor er der så meget uenighed?

Torsdag, d. 21. novemberGenforeningens temaer”. Simon Faber, Aabenraa, fortæller om de begivenheder, som genforenede Sønderjylland med Kongeriget for snart 100 år siden. Simon Faber er projektleder for den overordnede koordinering af den officielle markering af Genforeningen.

Torsdag, d. 5. decemberEt meningsfuldt liv”. Birgitte Gråkjær Hjort, Århus, leder af Folkekirkens Videnscenter, stiller bl.a. spørgsmålene om, alting skal udvikles og gøres bedre? Er det blevet forbudt at stå stille og ikke leve i konstant forandring og udvikling i nutidens oplevelses- og evalueringskultur?

Torsdag, d. 9. januarPompeji – byen begravet i aske”. Døvepræst Christina Ebbesen, Fredericia, tager os med til byen Pompeji, som blev begravet i vulkansk aske i år 79 e. Kr. Byen er blevet gravet fri, og gennem billeder og fortælling, får vi indblik i de velbevarede bygninger og gipsafstøbninger af de ofre, der blev kvalt af asken.

Torsdag, d. 23. januarJacob A. Riis”. Poul Marcus Iversen, Horsens, fortæller om Jacob A. Riis (1849-1914) og hans fantastiske livsforløb fra fattig tømrersvend fra Ribe til en betydningsfuld avisejer i New York. Han blev verdens første pressefotograf, og blev kaldt for den mest indflydelsesrige dansker i den amerikanske historie.

Torsdag, d. 6. februarHvorfor kede sig alene, når man kan dø af grin sammen med andre!”. Annemarie Hessellund Beanland, Lystrup, er en levende og underholdende foredragsholder. Hvad er humor? Er livet noget at grine af? Hvad kan vi gøre for at få det sjovere? Få fod på livet – med hele hovedet.

Torsdag, d. 20. februarEt efterskoleår kan ikke glemmes”. Forstander Peter Koldby Juhl, Sundeved Efterskole, fører os ind i efterskoleuniverset på godt og ondt. Alle elever har deres egen fortælling, der aldrig glemmes, men modnes år efter år. NB: Aftenen slutter med foreningens generalforsamling.

Bestyrelsen

Formand: Karen Lund,
tlf. 29921322
karenlundvest@gmail.com

Næstformand: Torkild T. Todsen,
tlf. 40336206
ttt@baer.dk

Kasserer: Ruth Sahl,
tlf. 22331090
ruthsahl0@gmail.com

Bestyrelsesmedlem: Anna Wollsen, tlf. 42184565

Bestyrelsesmedlem: Ib Andersen, tlf. 74685866

Suppleant til bestyrelsen: Ulla Nielsen, tlf. 61270937

Kontakt

    Tags from the story
    , ,