Felsted Foredragsforening

Felsted Foredragsforening har siden sin stiftelse i 1952 som “Aftenhøjskolen”  afholdt spændende og lærerige foredrag for alle interesserede. Foreningen afholder hvert år 6-10 foredrag med bredt folkeligt sigte på Damms Gård i Felsted. Den er åben for alle og partipolitisk uafhængig. Alle foredrag falder i perioden 1. oktober til 1. marts. De starter altid kl. 19.30. Man medbringer selv kaffe/te, brød m.m.

 

Program for Felsted Foredragsforening 2023

Alle foredrag afholdes på medborgerhuset Damms Gård, kl. 19.30.

Torsdag, d. 26. okt. ”Kim Larsen – sådan var han også.” Kirsten Saurus Mehlsen, Silkeborg. Vi kender Kim Larsens musik, men hvad ved vi egentlig om hans forhold til bl.a. tro og familie? Med stor musikalsk baggrundsviden som underviser, musikpædagog- og terapeut giver Kirsten S. Mehlsen os fortællingen, suppleret af lyd- og videoklip og fællessang.

Torsdag, d. 9. nov. ”Georg Stage – en moderne søfartsskole i traditionelle rammer.” Joacim Bøllehuus, Svendborg. Aftenen bringer os ud på ’dybt vand’, når Joacim Bøllehus, der har været skipper på socialpædagogiske skibsprojekter, bl. a. ”Georg Stage”, viser billeder fra ’storm og stille’ i Europa, og hvilken fantastisk udvikling eleverne på skibet gennemgår i løbet af togtet.

Torsdag, d. 23. nov. ”Sorrig og glæde.” Helle Skaarup, Løgumkloster. ”Det er ikke, hvordan du har det, men hvordan du ta’r det” er et visdomsord, som tidl. forstander på Løgumkloster Refugium tager udgangspunkt i efter at have mistet sin ægtefælle i 2017. Hun vælger at sætte fokus på at give livet videre, selv om tilværelsen også byder på det meningsløse og uretfærdige.

Torsdag, d. 7. dec. ”Forelsket i Flensborg.” Hans Christian Davidsen, Flensborg. Flensborg er en by, som mange danskere har et forhold til, men måske ved de færreste, at den gemmer på forunderlige historier, markante steder og en dramatisk fortid. Hans Chr. Davidsen tager os bl.a. med til byens listige steder, hyggelige baggårde og andre seværdigheder. Han er kulturredaktør på Flensborg Avis og udsendte i 2021 bogen ”Forelsket i Flensborg – Insidertips fra grænsebyen”.

 

 Program for Felsted Foredragsforening 2024

Alle foredrag afholdes på medborgerhuset Damms Gård, kl. 19.30.

Torsdag, d. 11. jan. ”Fra borgerlig krise til politisk krise.” Christian Egander Skov, Felsted. Dansk politik er under forandring, magten har samlet sig på midten.  I vores samfund kommer der stadig større afstande mellem os, og vi har vidt forskellige verdensbilleder. Hvad stiller vi op med alle disse udfordringer? Udover at være kommentarskribent er Christian Egander Skov forfatter til den anmelderroste bog ”Borgerlig krise,” som han modtog Weekendavisens Litteraturpris for.

Torsdag, d. 25. jan. ”Putins Rusland.” Niels Bjørn Wied, Nørre Nissum. Vi bliver ført igennem Ruslands spektakulære historie fra år 900 til i dag i ”tour de force”-tempo. Hvor kommer moder Rusland fra? Hvad vil Putin, og hvad er roden til konflikterne med Vesten? Foredragsholder Niels Bjørn Wied gør os klogere på Putins Rusland, den russiske mentalitet og russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Torsdag, d. 8. feb. ”Når fødevarer krydser grænser – om indvandreplanter.” Irene Hellvik, Rønde. Med maden som medpassagér tager vi til fremmede himmelstrøg og får historierne om bl.a. kartofler, majs og korn. Mange af vore fødevarer, som er ’åh, så danske’ har en lang og spændende historie. Kulturhistoriker Irene Hellvik, som også er en erfaren rejseleder, formidler emnet, som vi så ofte taler om.

Torsdag, d. 22. feb. ”Journalistik og medier – krav, ansvar og troværdighed.” Jens Christian Hansen, Charlottenlund. Mediemaskinen kører døgnet rundt –  alle årets dage.  Jens Christian Hansen stiller bl.a. spørgsmålene: Hvilket ansvar har journalister og medier, hvad stiller vi op med ”fake news” og hvilke krav stiller det til læsere, lyttere og seere, når medierne her og i udlandet også har deres egne interesser at varetage? Jens Christian Hansen er opvokset i Felsted og uddannet journalist.

 

Program for sæson 2023 – 2024.

Bestyrelsen håber, at I finder det foreliggende program spændende og varieret. Programmet omdeles og kan endvidere fås flere offentlige steder, ved foreningens bestyrelsesmedlemmer og på www.felstedegnen.dk. Vi håber, at mange vælger at blive medlem og dermed støtte foreningen.

 

Tilmelding for medlemskab helst inden d. 16. okt. 2023.

Medlemskab er nødvendigt for at deltage i foredragsrækken. Som medlem har man stemmeret ved foreningens generalforsamling og kan deltage i alle foredrag. Tilmelding kan ske til kasserer Birgit Eskildsen, på mailadresse birgit.eskildsen@stutteri-hesselholt.dk eller send en sms til
40 47 21 31.

 

Medlemskontingent 325 kr. pr. person.

Betaling kan foretages som bankoverførsel til Sydbank konto 8060 4032500. Skriv navn og adresse samt evt. mail. Der kan også betales første mødeaften enten kontant (gerne på beløbet) eller med MobilePay. Medlemmer må tage gæster med til et foredrag, men gæster skal tilmeldes til kassereren senest dagen før og skal betale 100 kr i entré ved indgangen. Alle foredrag starter kl. 19.30 på Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted. Man medbringer selv kaffe/te/brød m.v. til kaffepausen.

NB: Ret til nødvendige ændringer i programmet forbeholdes.

 

NB. Aftenen slutter med foreningens generalforsamling.

 

Felsted Foredragsforenings bestyrelse.

  Karen Lund, formand, tlf. 29 92 13 22, mail karenlundvest@gmail.com

  Torkild T. Todsen, næstformand, tlf. 40 33 62 06, mail todsen@mail.tele.dk

  Birgit Eskildsen, kasserer, tlf. 40 47 21 31, mail birgit.eskildsen@stutteri-hesselholt.dk

  Ib Andersen, bestyrelsesmedlem, tlf. 25 54 84 23

  Anna Wollsen, bestyrelsesmedlem, tlf. 42 18 45 65

  Jens Zachariassen, suppleant til bestyrelsen, tlf. 42 34 81 88

  Hans W. Jessen, suppleant til bestyrelsen, tlf. 25 60 11 27.

 

Foreningens vedtæger kan findes her.

 

 

Tags from the story
, ,