Felsted Foredragsforening er klar med årets program

Felsted Foredragsforening har netop udsendt deres program for foreningsåret 2019/2020. Igen i år byder foreningen på en masse spændende foredrag for alle. Medlemmer af foreningen har gratis adgang til alle foredrag og medlemsskab koster kun 250 kr. om året. Gæster kan deltage i foredrag for 80 kr. Det er en god idé at melde sig ind så tidligt som muligt.

Indmeldelse i foredragsforeningen kan ske til

Ruth Sahl, mail ruthsahl0@gmail.com eller tlf. 22 33 10 90

Torkild T. Todsen, mail ttt@baer.dk eller tlf. 40 33 62 06

 

Læs mere i programmet.

2019

Torsdag, d. 24. oktoberMed pop og sjæl – fra Raquel Rastenni til The Beatles”. Alex Bødiker, Haderslev, er en meget underholdende foredragsholder og var bl. a. medlem af den tidl. ”Willys kaffeklub”. Vi får fortællinger, billeder og lydklip fra musikken i 50’erne og 60’erne.

Torsdag, d. 7. novemberKlimaændringer”. Uwe Lindholdt, Aabenraa, som er biolog og kemiker kommer ind på spørgsmål som: Hvad er årsagen til den globale opvarmning? Hvad er konsekvenserne? Hvordan undersøger man det? Hvad kan vi gøre ved det? – og hvorfor er der så meget uenighed?

Torsdag, d. 21. novemberGenforeningens temaer”. Simon Faber, Aabenraa, fortæller om de begivenheder, som genforenede Sønderjylland med Kongeriget for snart 100 år siden. Simon Faber er projektleder for den overordnede koordinering af den officielle markering af Genforeningen.

Torsdag, d. 5. decemberEt meningsfuldt liv”. Birgitte Gråkjær Hjort, Århus, leder af Folkekirkens Videnscenter, stiller bl.a. spørgsmålene om, alting skal udvikles og gøres bedre? Er det blevet forbudt at stå stille og ikke leve i konstant forandring og udvikling i nutidens oplevelses- og evalueringskultur?

2020

Torsdag, d. 9. januarPompeji – byen begravet i aske”. Døvepræst Christina Ebbesen, Fredericia, tager os med til byen Pompeji, som blev begravet i vulkansk aske i år 79 e. Kr. Byen er blevet gravet fri, og gennem billeder og fortælling, får vi indblik i de velbevarede bygninger og gipsafstøbninger af de ofre, der blev kvalt af asken.

Torsdag, d. 23. januarJacob A. Riis”. Poul Marcus Iversen, Horsens, fortæller om Jacob A. Riis (1849-1914) og hans fantastiske livsforløb fra fattig tømrersvend fra Ribe til en betydningsfuld avisejer i New York. Han blev verdens første pressefotograf, og blev kaldt for den mest indflydelsesrige dansker i den amerikanske historie.

Torsdag, d. 6. februarHvorfor kede sig alene, når man kan dø af grin sammen med andre!”. Annemarie Hessellund Beanland, Lystrup, er en levende og underholdende foredragsholder. Hvad er humor? Er livet noget at grine af? Hvad kan vi gøre for at få det sjovere? Få fod på livet – med hele hovedet.

Torsdag, d. 20. februarEt efterskoleår kan ikke glemmes”. Forstander Peter Koldby Juhl, Sundeved Efterskole, fører os ind i efterskoleuniverset på godt og ondt. Alle elever har deres egen fortælling, der aldrig glemmes, men modnes år efter år. NB: Aftenen slutter med foreningens generalforsamling.