Fra Borgerforeningen: Tak af hjertet Felsted, for året der gik.

Mens vi venter på dronningens nytårstale, som afslutter året og er startskuddet på det nye, kigger Borgerforeningen tilbage på et begivenhedsrigt år, hvor den nye bestyrelse måtte bevise sin værd.

Det var jo en store opgave, vi overtog, hvor vi måske ikke alle var helt klar over de opgaver, der ventede forud, og hvor tidskrævende de var.

Vi havde store armbevægelser og ambitioner om, hvad vi som bestyrelse kunne, men måtte også snart sande at træerne ikke voksede ind i himlen.

Og det var jo bestemt ikke de gode intentioner der manglede, det var nok bare mere tiden, og at der også er et familieliv, arbejdsliv, fritidsliv og børn. der kræver deres bid af kagen.

En ting er sikkert, vi får fuldendt de opgaver, vi har sat os i hovedet. Som den lysende stjerne i horisonten står projektet ”foreninger på tværs” øverst, men den opgave kan tidsrammen også let ramme de 5 år.

Så her kommer et kort resume af vores år…..

Tour de France igennem Felsted.

Ja!! Man ville jo næsten ønske der kom Tour de France til Felsted hvert år, for succesen var ikke til at tage fejl af.

Man skulle jo næsten tro, vi var startby med alle de mennesker, men den rolle kan vi tage næste gang.

Hvis man så den menneskemængde, der var samlet ved Damms gård og på Gråstenvej, er der ingen tvivl. Det kom lidt bag på os.

Vi havde jo grinet lidt og lavet lidt sjov med, at der sikkert ville komme mange tilskuere, men alligevel med en vis usikkerhed i maven, for man vidste jo ikke, om folk ville finde lille Felsted.

Men når man stod midt i det, så menneskemængden, opbakningen, glæden, forventningen, kunne vi sammen med de andre i bestyrelsen og den gamle bestyrelse nyde øjeblikket – det var stort

Vi blev sgu nok en smule stolte, at vi kunne gennemføre et sådan arrangement.

Vi havde heldigvis lavet en aftale med JV, som forevigede succesen i og omkring Felsted. Det blev trykt både i den digitale udgave, men også i det trykte oplag. Og ikke mindst at det store banner på Bygbjerg, som også fik sine 2 sekunders fame på TV2 – så hele verden kunne se hvad Felsted kan.

Og helt ærligt: det var jo helt vildt med den opbakning der var, ikke mindst for arrangementet oppe ved Damms Gård med storskærm, ølvogn, musik og bare godt humør.

Men tag ikke fejl, forarbejdet der var gjort, var en organisatorisk mastodont, som skulle gå op i en højere enhed.

Men det blev udført til UG.

Man kan kun rose de frivillige, foreningerne og ikke mindst borgerne i Felsted, for dette her var for os det perfekte arrangement.

Sankt Hans i Parken.

Skt. Hans var jo egentlig en ide, der blev smidt op da vi stod og nød en øl efter et bestyrelsesmøde. Ja den garage på Havretoften er egentlig ikke dum til store tanker og ideer!

Men vupti! 3 uger før Sankt Hans var der arrangeret bål, sang, båltale og salg af øl og slik. Et fremmøde på små 200 borgere vil være med til at gøre dette til en fast tradition fremadrettet.

Der var nogle små startvanskeligheder med højtaler, lyd osv., men mon der ikke er styr på dette til Sankt Hans 2023

Så ses vi i parken 2023…

Legeplads i Parken.

Den ene dag var der en legeplads og den næste dag var den væk.

Der lå desværre et påbud om, at vores legeplads i parken ikke var blevet godkendt. Det betød, at vi enten skulle lave en omfattende renovering af de redskaber, der var der, eller nedlægge legepladsen.

Det var nok økonomien i renoveringen der blev dødsstødet for legepladsen, idet godkendte redskaber i dag, let løber op i flere 100.000 kr., og da vi har en langsigtet plan for parken, som vi senere kommer ind på, blev vi enige i at nedlægge legepladsen.

Så hele bestyrelsen blev samlet en fredag eftermiddag, og i løbet af et par timer, var det hele fjernet.

Fællesspisning.

Fællesspisning var jo en af de store kæpheste. Det var et stort ønske fra mange borgere i Felsted, at det kom op at køre igen.

Det var ikke en hel nem opgave, især når man som ny bestyrelse ikke havde 100 pct. styr på hvordan det organisatorisk kørte før Corona.

Men et møde blev sat op, da vi skulle bruge en masse frivillige… Og sikke en opbakning!

Det var en kæmpe lettelse for os i bestyrelsen, at familien Kock ( Dennis & Meiken), ville tage taktstokken i forhold til køkkenet. Dette betød, at vi kunne få startet op, og der igen var fællesspisning i Felsted.

Men som nævnt, skal der lyde en kæmpe tak til de frivillige der er grundpillen i fællesspisning, lige fra kartoffel skræller til dem der rydder op, tager opvasken efter, eller dem der er chef i køkkenet.

Tak for jeres altid gode humør, arbejdsindsats og uden jer, var der ingenting #ildsjæl

Æ glögg Vuen.

Så sidder vi igen i den garage på Havretoften og nyder vores øl.

En ide bliver smidt op og nogle griber den.

Klar parat start, var der købt en vogn eller vuen, som det hedder her i landsdelen.

Vognen var desværre beskadiget efter en brand, men vi fik den nu også til en god pris.

En del af bestyrelsen brugte dag og nat på at renovere vognen, og resultatet kunne man jo se de tre lørdage i december, hvor bestyrelsen også var at finde bag disken oppe ved Spar.

Den var så populær, at selve julemanden landede med sin kane for at smage den berømte Felsted Gløgg. Ja det lyder jo helt vildt, men at holde en sådan gløgg varm kræver sit hold.

Næste år vil Æ Glögg Vuen helt sikkert igen stå ved SPAR.

Måske vi kan få andre med på ideen, kordinere at spejderne står der på samme tid, nogle der sælger brændte mandler og æbleskiver, en varmestue og måske udvikle dette koncept til et Julekoncept for Felsted by.

Ideer har vi nok af!!

Vi mangler lidt julestemning og hygge, et sted hvor man har lyst til at bruge et par timer hver lørdag i december. Så lad os se hvad vi kommer med i 2023.

Husk at vognen kan lånes ganske gratis af alle foreninger i Felsted og Omegn.

Vi skal huske at takke vores sponsorer.

Felsted Autoværksted 5000,- =>  Byllemos Automobiler 5000,- => Johanning Murer & Anlægsforretning 5000=> Michaels Autoværksted 2500,-=> JH Murer APS 2500,- => MH Port Teknik 1500,-=>  Cars4All 2500,- => og der er altid plads til flere.. 

Foreninger på tværs.

Ønsket er kort og godt at få samlet foreningslivet, fritidstilbud og skole til en mere fast tømret gruppe.

Vi skal arbejde sammen for et bedre foreningsliv og fritidsliv i Felsted – så vi kan gøre Felsted til den fortrukne by at flytte til.

Projektet er startet, idet borgerforeningen har fået vores ønsker nedfældet i et Prospekt, så vi har et udgangspunkt for en drøftelse, hvordan Felsteds foreningsliv kan se ud, i løbet af de næste 5-10 år.

Vi indkalder snarest til dialogmøde, forventet engang i januar/februar.

Men nyd nu disse billeder som visualiserer vores oplæg, og følg med på SOME hvornår vi indkalder.

Årets Felstedborger.

Ny bestyrelse, nye traditioner.

Ja egentlig værner vi om traditioner, da det tit er grundsten for fællesskab – men i dette tilfælde synes vi at en så flot pris, som årets felstedborger er, skal highlightes på den helt store klinge for at holde det lidt i cykel årets termologi.

Så hvad er mere smukt end at overrække prisen i uge 35, til Felsted ugen.

Og så endda i primetime, under revyen, hvor 300 feststemte mennesker, hyldede årets Felsted borger.

 

Kim Lassen, Årets Felstedborger 2022

 

Dette vil vi gøre i 2023 igen, så vent ikke med at nominere, jo flere der bliver nomineret jo sjovere er det.

 Generalforsamling 2023.

Har man lyst til at møde borgerforeningen, så vil vi da gerne slå et slag for vores generalforsamling.

Til info har vi allerede fundet nye kandidater til bestyrelsen, også til de personer, der i 2023 er på valg. Så er man bange for at man pludselig blive valgt ind i bestyrelse, så er det ikke dette der skal holde jer tilbage – og dog, vi elsker kampvalg, så dette kunne jo også være fedt at opleve.

Men har man lyst til at forandre Felsted og Omegn, så meld jer under fanerne, vi lover, at det er så fedt at være med.

Man er aldrig forpligtet ud over egne evner – vi er masser af folk der gerne støtter og tager over, skulle der være perioder hvor man er lidt presset.

Datoen er ikke sat endnu, men vi skal ikke mange mdr. ind i det nye år.

Så igen følg med på SOME, og de andre medier hvor vi vil lægge dato op, for vores årlige generalforsamling.

Har man lyst til at høre lidt mere detaljer om de projekter, vi har startet, er dette jo en oplagt mulighed for at stille skarpe spørgsmål – og så får du også et konstruktiv svar retur.

Så husk at komme til generalforsamling.

Borgerforeningen har indflydelse på hvordan vores by skal forme sig, og du har indflydelse og medbestemmende, hvis du vil.

Borgerforening Anno ´23.

At sammensætte en gruppe mennesker giver altid en eller anden form for forandring.

Nogle gange går det knap så godt, mens i andre tilfælde, rammer man sømmet på hovedet.

Men det er jo ikke op til borgerforening at bedømme deres egen bedrifter, det må vi lade borgerne i Felsted by og omegn om.

Men vi synes vi er kommet godt i gang. Vi er en meget homogen gruppe, og alligevel vidt forskellige og det er måske lige præcis det, der er så pokkers godt.

Det var da godt nok til at komme med i årets revy.

Tilgangen for os, vil altid være ”lysten der driver værket”, derfor er vores projekter også drevet af forskellige personer i bestyrelsen.

Man skal tage ejerskab, og når man gør det, har man også lysten og energien til at fuldføre, selv om der måske kun er 1,2 eller 3 der deltager i et specifikt projekt.

Men når resultatet står klart, er det os som samlet gruppe, der har nået endnu et mål.

Vi er definitionen på et fællesskab.

At nå et mål giver energi, det gør tingene sjove og præcis humor er en anden del af vores styrke.

Vi er seriøse…. MEN

der skal være plads til pjat, fis og ballade – for sådan gør vi det ikke til sure pligter. Det skal være sjovt at mødes, sjovt at skabe forandring, sjovt at se udvikling og det er også præcis dette, der skal tiltrække potentielle nye medlemmer til bestyrelsen – at vi har det sjovt sammen!!

Og så er det lige kommunikationsvejen! Den er bare kort, ultra kort, for er der flertal, ja, så starter vi! Og der skal ikke altid holdes et bestyrelsesmøde, for så sker der ikke en skid.

Vi vil se forandring og det er på den måde vi får tingene til at ske.

Om det så lige er os som gruppe, eller bare et bestyrelsesmedlem der starter projektet op – er egentlig lige meget, for i sidste ende deltager vi alle alligevel når det kommer til stykket.

Så med disse ord, vil vi ønske jer alle et godt nytår, pas godt på hinanden derude.

 

De bedste hilsner fra

Felstedegnens Borgerforening