Læg Historisk Årbog for Felsted Sogn under juletræet

Torvet 1904-10. Kilde: Felsted lokalhistoriske arkiv

Juletiden nærmer sig, og måske mangler du stadig at købe nogle gaver. Her på den travle og velbemandede redaktion vil vi gerne give jer et tip. Nu har redaktionen nemlig endelig fået læst sig igennem Historisk Årbog for Felsted Sogn 2019, som kan anbefales på det varmeste til alle, der er interesserede i, hvor det nu lige er, det bor. Årbogen er den årlige udgivelse fra Historisk Forening for Felsted Sogn og rummer hvert år interessante historier om livet i sognet i gamle dage. Nogle gange meget gamle dage, men andre gange også i mands minde.

I år indeholder bogen bl.a. nogle meget velskrevne erindringer, der er skrevet af Peter Hansen Eskildsen i 1963, hvor han ser tilbage på sin barndom i Felsted i 1800-tallet. Blandt andet om juleskikkene her på egnen, hvor det afsløres, at juletræet end ikke var kommet hertil får slutningen af 1880’erne.

Årbogen har (blandt meget andet) også en indholdsmættet artikel om forfatteren til Felstedsangen “Gode ven kør ej forbi”, som man først for nyligt fandt ud af var den tysksindede – og demokratisk indstillede – Bruno Hemmersam. Dertil en mands minde artikel af Ole Andersen, Felsted Centralskole.

Ja og så er der meget andet.

Bogen kan måske nemmest købes i Spar for 100 kr. Men den kan også købes på arkivet i Patsches Hus, Præstegårdsvej 4 hver onsdag kl. 14.00 – 17.00.