Ringriderforeningen: Ringriderdage i Tumbøl blev en stor succes

Ditte Kraak Petersen, Tumbøl og omegns ringriderforening

Traditionen tro blev der i år afholdt Tumbøl Ringridning den anden sidste weekend i juni. Foreningen kunne i år fejre 120 års jubilæum, som blev fejret over 2 dage den 15. og 16. juni.

Festlig fredag med ringridning på cykel og havetraktor

Fredag aften var børnenes fest med godt 40 tilmeldte børn, der fik gratis børnefrokost i teltet. Der blev spist godt af den gratis pasta og kødsauce, så der var energi til cykelringridningen efterfølgende. Vejret var med børnene denne aften, hvor i alt 39 børn deltog i børnenes cykelringridning.

10 runder skulle børnene igennem inden vinderen i år blev fundet. Det blev Mads Langendorff ved de mindre og Sofie Jessen Petersen ved de større børn.

Herefter måtte de voksne en tur på cyklen – godt 16 deltagende. Vinder blev Peter Byllemos. Sidst på aftenen var det de motoriserede køretøjers tur. Havetraktorerne blev delt af flere, så flest mulige kunne deltage. Bo Petersen blev vinder.

På pladsen havde legepladsen Baghaven arrangeret deres Tombola med mulighed for at vinde sig en god gevinst.

Der var et dejligt liv på pladsen og årets ringriderdage blev skudt i gang med dejlig stemning og god opbakning fra lokalsamfundet.

Våd og velbesøgt ringridning lørdag

Lørdag stod i Ringridningens tegn. Og selvom vejret lovede regn mødte i alt 112 ryttere op for at deltage i selve ringridningen. Anette Bonnichsen blev konge ved Tumbøl Ringridning 2018.

Med rytterne samlet på pladsen blev Tumbøl Ringridnings nye fane, der var sponsoreret af Sydbank indviet. Desuden havde foreningen fået sponsoreret et emblem til fanen af Tumbøl og Omegns jagtforening.

I optoget gennem byen blev rytterne ledsaget af Sønderborg Garden samt børnene fra cykelringridningen aftenen forinden. Sønderborg Garden gav efterfølgende koncert i teltet på pladsen.

I pausen af ringridningen blev JydskeVestkystens Kongeridning afholdt. De 30 konger fra sidste års ringridninger deltog i kampen om at vinde den ærefulde titel. Vinderen blev Carina Jessen.

Sønderjysk kaffeborg og forrygende fest

Tumbøl Ringridning bød på gratis kaffebord med et kæmpe udvalg af lækre kager. Der var god tilstrømning til det sønderjyske kaffebord.

For børnene på pladsen var der mulighed for kreativ udfoldelse dagen igennem i ”Børnelandet”. Om eftermiddagen underholdte PalMagic med sit trylleshow til stor glæde og grin for store og små.

Om aftenen spillede JakSound op til fest. Det blev naturligvis en forrygende fest med mad, musik og dans.

Endnu engang med stor opbakning fra lokalsamfundet, så årets ringriderdage og foreningens 120 års jubilæum blev afsluttet med maner.

Tags from the story
, ,