Så er Felsted Foredragsforenings store program udkommet

Ventetiden er ovre. Efter mange coronatrængsler Felsted Foredragsforening tilbage i fulde omdrejninger og her netop lanceret sit program for vinteren 2021/2022.

Foreningen har siden sin stiftelse i 1952 som “Aftenhøjskolen”  afholdt spændende og lærerige foredrag for alle interesserede. Foreningen afholder hvert år 6-10 foredrag med bredt folkeligt sigte på Damms Gård i Felsted. Den er åben for alle og partipolitisk uafhængig. Alle foredrag falder i perioden 1. oktober til 1. marts. De starter altid kl. 19.30. Man medbringer selv kaffe/te, brød m.m.

Programmet

Torsdag, d. 28. oktober. ”Forholdet mellem Danmark og de Dansk-Vestindiske Øer fra 1700-tallet til i dag”. Stefanie Robl, Aabenraa. Øerne blev i 1917 solgt til USA og skiftede navn til U.S. Virgin Islands. Vi hører om handelsforbindelserne mellem Europa, Afrika og Mellemamerika og om livsvilkårene på øerne St. Thomas, St. Jan og St. Croix samt om forholdene efter salget til USA og udviklingen op til i dag.

NB: Aftenen slutter med udsat generalforsamling. Se vedlagte bilag.

Torsdag, d. 11. november. ”Revyens mestre”. Stig Nørregård, Ry. Vi bliver ført gennem revyens univers med en bred vifte af dansk revys store mestre, hvor bl.a. Osvald Helmuth, Buster Larsen, Ebbe Rode, Storm P, Dirk Passer, Victor Borge og Kurt Ravn ”kikker forbi”. Stig Nørregård,  der er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium som pianist, spiller   og synger viser og fremfører monologer krydret med små historier.

Torsdag, d. 25. november. ”Synd for begyndere”. Kristian Bøcker, Jelling. Synd er et evigt aktuelt, men også svært begreb – ofte forbundet med forbud og påbud. Kristian Bøcker, der er sognepræst, formår med sin humoristiske formidling at give os kristendommens opfattelse af synd. Kristian Bøcker stiller til slut spørgsmålet, om ikke der også kan være en befrielse i at opfatte sig som en synder?

Torsdag, d. 9. december. ”Fra bondekone til borgmester og tiden efter”. Else Møller, Kerteminde. Else Møller er uddannet husholdningslærer og var i en lang årrække sammen med sin mand inspektørpar på Hverringe Gods. I denne periode blev hun en del af det lokalpolitiske liv. Else Møller fortæller om personer, der har præget hende, madlavningens forunderlige verden, tiden som borgmester og pensionistlivets glæder.

Torsdag d. 13. januar. ”Kina før og nu”. Christian Friis, Askov. Kina er verdens folkerigeste nation, verdens tredjestørste land og med én af verdens ældste kulturer.  Christian Friis, der er cand. mag. i idéhistorie og rejseleder, tager os med gennem Kinas historie herunder kejsertiden, republikken, revolutionen og Mao-tiden, til de økonomiske reformer og nutidens plads blandt verdens førende nationer.

Torsdag d. 27. januar. ”Livet bag murene”. Kim Winther, Horsens. Gennem sit arbejde har Kim mere end 20 års erfaring med fængselsverdenen. Vi hører om de problematikker, der dukker op i et fængsel, hvor bl.a. dårlig adfærd, misbrug, vold og trusler stortrives. Forholdene beskrives set med en fængselsbetjents øjne.

Torsdag d. 10. februar. ”Folk! hvad er vel folk i grunden?” Ove Korsgaard, Køge. Grundtvig stillede spørgsmålet i 1848 og der kom forskellige bud på begrebet. Ordet folk er et af sprogets mest komplekse og konfliktfyldte begreber. Ove Korsgaard, der er professor i pædagogik og forfatter, belyser folkebegrebets betydning både i et historisk og i et aktuelt perspektiv.

 Torsdag d. 24. februar. ”Aabenraa havn”. Henrik Thykjær, Aabenraa. Efter danske forhold og i forhold til byens størrelse er Aabenraa havn en meget stor erhvervshavn. Henrik Thykjær, der er direktør for Aabenraa havn, vil fortælle om havnens historie, vilkårene for at drive havnen, der er kommunalejet samt om havnens betydning nu og i fremtiden for områdets virksomheder. Vi får også et indblik i havnens hverdag.

NB: Aftenen slutter med foreningens generalforsamling.

Bliv medlem af foredragsforeningen

Foredragsforeningens foredrag er åbne for alle, men ikke-medlemmer betaler entré. Medlemmer af foreningen behøver derimod kun at betale kontingentet, der giver adgang til alle sæsonens foredrag. Melder man sig ind, kan man blot betale, første gang man møder op.Foreningen udsender også infortmation per mail eller brev til medlemmer om foreningens aktiviteter, herunder naturligvis det spændende program. Andre interesserede har også mulighed for at få tilsendt information pr. mail om sæsonens foredragsrække.

Tilmelding for medlemskab helst inden d. 18. okt. 2021.

Som medlem har man stemmeret ved foreningens generalforsamling og kan deltage i hele foredragsrækken. Tilmelding kan ske til kasserer Ruth Sahl, mail ruthsahl0@gmail.com eller på tlf. 22 33 10 90.

 Medlemskontingent 300 kr. pr. person. Betaling kan foretages som bankoverførsel til Sydbank konto 8060 4032500. Skriv navn og adresse samt evt. mail. Der kan også betales første mødeaften enten kontant (gerne på beløbet) eller med MobilePay. Gæster betaler 90 kr. pr. foredrag kontant eller med MobilePay. Tilmelding er ikke nødvendig.

 

 

Tags from the story