Borgerforeningen gør status op mod sommer: forrygende aktivitet på Felstedegnen

Solen står igen højt over Felsted og Omegn, et smukt syn, især når du står og kigger fra Damms gård ned i vores nybyggede kvarter Damms Have.

Covid-19 er sat på pause for en stund. Felsted er stille og roligt vågnet op af dvalen, efter alle restriktionerne er ophørt. Nu skal livet nydes og ikke mindst leves.

I Felsted og omegn står vi sammen under kriser

Men fra den en krise til den anden… da der nu for første gang er krig i Europa siden 2. verdenskrig. Og selv om krigen pt. Er langt væk, mærker vi dens rædsomheder, selv i lille Felsted. Vi mærker det alle på pengepungen, også det vi kalder Inflation. Det er ganske tydeligt når du tager bilen op til byens tankstation, og her falder man næsten i svime når man ser benzin og dieselpriserne.

Det er blevet voldsomt dyrt at køre bil, især er vi hårdt ramt i vores lille egn, da vi som regel skal bruge bilen lidt oftere end hvis du bor i storbyen.

Så er det godt vi har vores lokale SPAR købmand som desværre også er tvunget til at lade priserne stige på bestemte madvarer, men er det ikke bare fantastisk at vi kan mønstre en så fin købmand i Felsted.

Og når mennesker er i nød, er der også altid nogle, der villige til at hjælpe, og det er jo dejligt at se, at vi selv i Felsted og Omegn står med åbne arme for at hjælpe dem, der nu måtte have behov for dette. Dette gælder ikke kun ukrainere, men også de borgere, der sidder med en lille knude i maven, eller er lidt ”angst” at krigen kunne rykkere nærmere.

Husk nu at snakke sammen om disse ikke ubetydelige temaer. De blev i hvert fald diskuteret ved borgerforeningens generalforsamling, især hvor beskyttelsesrummet ligger, og til dem der ikke er klar over dette, har vi et stort beskyttelsesrum på Felsted Central skole.

Skt. Hans med 200 deltagere

MEN LIVET SKAL LEVES – især i Felsted og omegn.

Torsdag aften sang små 200 borgere ” Midsommersangen, vi elsker vort land” da vi for første gang nogensinde arrangerede Sankt Hans i Moselunden.

En kæmpe succes, som bestemt skal gøres til en tradition.

Vi, som bestyrelse, tog en masse læring med fra arrangementet, og vi vil bestemt forbedre nogle ting, som lyden og starttidspunkt, men vi vil også udvide arrangementet – så der er bestemt noget at se frem til næste år.

Fantastisk ringridning i Tumbøl

Og så var det lige Tumbøl Ringridning, som også for første gang i mange år, kunne sætte sig op på hesten igen, efter Corona.

Igen et flot optog igennem Tumbøl, og sikke et arbejde fra alle de frivillige der ligger mange timer i dette, så alle os andre kan have en dejlig dag, og ikke mindst en fantastisk fest om aftenen. Godt gået Tumbøl.

Så blev Fællesspisning igen startet op, og sikke en tilslutning – næsten 100 borgere havde fundet plads i forsamlingshuset for at nyde god mad over fra Spar og hyggeligt samvær.

Det har bestemt været savnet, og fedt at vi nu næsten har alt på plads, så vi igen hver måned fra september kan holde fællesspisning.

Nu glæder vi os til Tour de France

  1. juli kommer Tour de France til byen – programmet ligger på felstedegen.dk

Og ja, der bliver en folkefest.

Jeg håber og tror, at alle borgere bakker op om festen, om man er cykelinteresseret eller ej, er dette en stor event for Felsted.

Det har været en kæmpe opgave for Tour de france-gruppen at blive klar.

Men i mål kommer de.

Her fra borgerforeningens bestyrelse skal der lyde en kæmpe tak til de frivillige, til de ansvarlige, til foreningerne, skolerne, Aabenraa kommunen og alle dem der måtte være involveret i projektet – det er et ubeskrivelig stykke arbejde i har gjort, ikke mindst for at sætte Felsted og Omegn på landkortet.

SE bare at Damms Gård har fået skoldkopper, en hyldest til bjergkonkurrencen eller se vores SMUKKE TOUR DE FRANCE STEN på Møllevej, der er jo ingen i Danmark der har en så smuk en TOUR sten.

Så tak til Stenlauget – for jeres kærlighed for byens historie, men ikke mindst sten, og her tænker jeg ikke på personen sten, men bare sten.

Nye tider i Borgerforeningen

Borgerforeningens bestyrelse fik jo et ”generationsskifte” ved sidste generalforsamling, idet næsten hele bestyrelsen blev skiftet ud.

Det er en stor arv at tage over fra den gamle bestyrelse, og ikke mindst formanden Knud Petersen, hvor der skal lyde et kampe tak fra den ny bestyrelse og ikke mindst fra hele Felsted og Omegn for dit store arbejde, du har ydet for at sætte fokus på Felsted og Omegn.

Vi ønsker dig og konen det bedste fremadrettet og I er altid velkommen, hvis i skulle fortryde at være flyttet… Vi skal nok finde et hus til dig, og hvis ikke der er nogle ledige, udbygger vi jo snart området bag Damms Have, så se nu bare at få dig skrevet op.

Som noget nyt bliver årets Felstedborger uddelt i uge 35 ved Felsted Ugen. Hidtil har det været ved generalforsamlingen i Borgerforeningen i marts.

Det er for at sætte lidt kulør og hylde de borgere, der gør noget ekstra for byen. Det er en stor udmærkelse –  og hvor kan man bedre gøre dette end til Felsted Ugen.

Vi vil i løbet af uge 26/27 åbne for kandidatforslag – så hold øje med felstedegnens FB eller hjemmeside hvis I har den helt rigtige kandidat.

På vej mod en masterplan for Felstedegnen

At se, at der igen sker en masse tiltag i Felsted, er fedt. Dejligt at se en bestyrelse, hvor kommunikationsvejen er kort, og hvor der ikke er langt fra snak til handling. 2023 åbner vi op for en snak om byfornyelse med fokus på foreningsliv, kulturliv, skole og aktiv fritid for alle borgere i Felsted og omegn; ung som gammel.

Hvor vi vil prøve at samle det hele under en masterplan – vi kalder dette også i daglig tale ”foreninger på tværs”, fordi det er et samarbejde mellem en række foreninger i Felsted og omegn.

I aften vil solen igen gå ned over vores smukke Felstedegn. Husk at nyde synet af den røde sol, der stille forsvinder i horisonten, måske med et glas Rosé i hånden og din samlevende i hånden.

En påmindelse om at leve i nuet, husk at leve livet, for sammen får vi bare meget mere ud af det.

De bedste midsommerhilsner fra Borgerforeningens bestyrelse

Dennis, Rasmus, Marc, Ingrid, Christian, Klaus, Bo, Jens og Jens, Hans Jørgen