Felsted bokseklub byder kampboksere og motionister velkommen til ny sæson

Felsted bokseklub starter ny sæson op 21. august. Der er start kl. 17 for kampboksere og 17.30 for motionsboksere. Hvis man er interesseret kan man dukke op. Der er tre gratis prøvetræninger for interesserede. Foreningen vil også være til stede ved Felsted-ugen, hvor man kan tale med dem fra 31/8 til 2/9.

Vi har talt med foreningens formand Tina Aarup Simonsen i forbindelse med opstarten i Felsted Bokseklub, der beskriver sig selv som en lille klub med store ambitioner.

Hvordan vil du kort præsentere Felsted Bokseklub?

Tina Aarup Simonen: “Felsted bokseklub er en forholdsvis ny klub, som kører på sit 7. år. Men allerede på meget kort tid har vi formået at forme unge mennesker til at præstere deres ypperste i bokseringen til både Danmarksmesterskaber, Nationale begyndermesterskaber, ungdoms-EM, og mange andre fine guld, sølv og bronze medaljer til diverse store boksestævner i Danmark, England, Tyskland, Norge og Sverige. To af vores boksere har været på Landsholdet og oplevet at komme til mange udenlandske turneringer og præsteret flot! Bl.a. sølv ved EM i Bulgarien i efteråret 2017.”

Det er imponerende resultater på kort tid. Hvem er klubben for, og hvordan kommer man med?

Tina Aarup Simonsen: “Vi træner i Felstedhallen hver tirsdag, torsdag og søndag. Og vi har både et kamphold og et motionisthold, som vi kalder “slank uden bank”.

Hvad sker der på kampholdet?

Tina Aarup Simonsen: “På kampholdet træner dem, som gerne vil bokse kampe. Det er hård træning, hvor der spares meget og fysisk udholdenhed er i højsædet. Ligesom disciplin og vilje er kærnen i at blive en god bokser, så er der også her plads til sjov og spas og man mærker hurtigt den gode energi og tætte sammenhold. Når nogle af kampbokserne skal i kamp, er der altid to trænere med. Der overnattes til de forskellige stævner og det er klart her at klubånden skabes. Ofte tager alle boksere med, selvom det kun er en eller to der skal i ringen. På den måde støtter man hinanden og de unge mennesker lærer hvor vigtigt det er at have opbakning, selvom man er “alene” oppe i ringen.

Kampbokserne træner tre gange i ugen tirsdag, torsdag og søndag i højsæsonen som løber fra September til ca. april. Herefter blusser vi lidt ned indtil sommerferien i juli og opstart i august igen.

Hvert år afholder vi vores eget store Fight Night i Februar hvor vores boksere viser hvad de kan. Det er hvert år en succes hvor 500-700 mennesker kommer i Felstedhallen for at se det store boksebrag. Det er den ultimative oplevelse for bokserne på hjemmebane, med stor opbakning og megagod stemning, lysshow, musik og flotte nummerpiger.”

Så hvis man nu mere er til motionsholdet, hvad går det så ud på?

Tina Aarup Simonsen: “Motionsholdet er meget attraktivt. Det henvender sig til alle uanset alder, fysik og udgangspunkt. Vores ældste motionist er 60 år og den yngste er 11 år. Det er for alle, uanset om man vil træne motionsboksning som supplement til noget andet, tabe sig, tones op eller bare hygge.

Her har vi også to trænere, som virkelig sætter en ære i at få alle med!

Træningen er en fin blanding af cardio, styrke, puls, sjov og sandsæk med teknik. Det er nemlig meget vigtigt at man slår rigtigt på sandsækken, da man ellers kan få skader. Det er nemt at lære og når man har teknikken i orden ser man også hurtigt resultater.

Har man en skade tages der også højde for det. Der er ikke en masse løb, selvom begge vores trænere er udprægede maratonløbere.

Hvert år i juni måned afholder vi en stor sommerafslutning for alle.

Sæsonen er delt op i to perioder. Januar til Juni og august til december. ½ år 400 kr for voksen  (over 15 år) og 250 kr for børn (under 15 år).”

Du kan læse mere om foreningen på Facebook.

Tags from the story