Sådan bliver de almene boliger i Damms Have

Damms Have almene boliger. Illustration: Arkitekterne Blaavand & Hansson

Damms Have er området bag Damms Gård, hvor der i dag er mark. Igennem flere år har Borgerforeningen over for Aabenraa Kommune advokeret for at åbne for udstykning. For når Felsted vokser gavner det vores børnehaver, skole, vores købmand, vores butikker og vores foreningsliv.

På generalforsamlingen tidligere i år kunne formand for Borgerforeningen Knud Petersen berette, at Sydbolig vil bygge 12 almene boliger på en del af udstykningen.

Dagbladet licitationen skriver om de 12 nye boliger:

BoligSyd vil opføre 12 almene familieboliger ved Damms Have i Felsted.

Boligerne er disponeret med tre rækker af fire boligenheder i hver og de får alle egen gårdhave. Boligerne indrettes i størrelser på henholdsvis 90 og 100 kvm.
Boliger planlægges opført med start fra efteråret i år.

Boligerne er disponeret med tre rækker af fire boligenheder i hver. Boligenhederne fordeles med seks boliger, der er 3 værelses på 90 m2 og 3/4 værelses, der er på 100 m2.

Hver bolig har sin egen gårdhave, og der er et stort fælles grønt område, som kan benyttes af beboerne. Det samlede boligareal udgør 1.140 m2.

Derudover har Borgerforeningen presset på for, at der også vil blive byggemodnet til private parcelhuse. Borgerforeningen har et stærkt fokus på at trække flere børnefamilier til Felsted og omegn. Aftalen med kommunen er ifølge Knud Petersen, at kommunen vil begynde at byggemodne så snart den første køber har meldt sig på banen.

Prisen for byggegrundene vil ligge på omkring 300.000 kr.