Interview: Nu er der brug for, at vi står sammen om forsamlingslokalerne

Felsted forsamlingslokaler er en af vigtigste institutioner, vi har på Felstedegnen. Den drives som frivillig forening, der lejer sig ind i den gamle kro på Østergade 7. Derfor har Corona-krisen også ramt foreningen hårdt. Felsted Forsamlingslokaler har brug for, at lokalsamfundet bakket op. Og i den forbindelse har vi på Felstedegnen.dk talt med formand for Felsted Forsamlingslokaler, Gitte Hansen.

Man kan støtte foreningen ved at betale 100 kr. og dermed blive medlem. Man kan også indbetale øvrige støttebeløb. Det kan gøres på mobilepay 648162. Eller vi kontooverførsel til reg. nr. 8060 kontonr. 1793138

Nedlukningen har betydet, at vi stort set ingen indtægter har haft i et helt år… de faste udgifter som husleje, aconto vand, varme og el, kan jo slet ikke dækkes af de få indtægter vi har haft.

Felstedegnen: Der er tider, hvor det er rigtig sjovt at være aktiv i sit lokalsamfund, men der er også tider, hvor det kan være svært. Jeg har en fornemmelse af, at det forgange år ikke har været nemt for Felsted Forsamlingslokaler. Kan du fortælle mig, hvad der løb gennem dit hoved, da det i sin tid blev klart, at I ville få et helt andet år, end det I havde regnet med?

Gitte: “Åh ja det har du fuldstændig ret i! Det har bestemt ikke været sjovt det sidste års tid. Jamen, lige da Danmark blev lukket ned i marts 2020, tænke vi på ingen måde, at det ville vare et år som minimum.

Der gik et stykke tid, før alvoren gik op for os. For eksempel blev konfirmationsdatoer flyttet indtil flere gange. Det er så synd for de unge mennesker, for det er jo en dag, de har set frem til med længsel.

Vi har også haft begravelsesarrangementer, som ikke kunne gennemføres, det synes jeg næsten har været det værste at måtte sige nej til. Det er jo sådan en dag , hvor man som pårørende i den grad har brug for at samles og mindes.”

Felstedegnen: Jeg går ud fra, at det også har ramt jer økonomisk. Men før jeg spørger om det konkrete, kan du så ikke forklare mig lidt om, hvordan Felsted Forsamlingslokaler er skruet sammen.

Gitte: “Vi er en frivillig forening. Og vi er 6 aktive, der alle er frivillige. Vi driver udlejning af lokalerne til for eksempel runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre fester. Folk betaler så for at leje lokalerne og vi sørger for efterfølgende rengøring.

Derudover er vi også arrangører for foreninger, der afholder generalforsamlinger, foredrag – og folk kan afholde begravelsesarrangementer hos os, hvor vi også sørger for det praktiske såsom opdækning, forplejning osv.

Vi samarbejder jo også med Borgerforeningen om månedlige fællesspisninger, hvor vi bl.a. sørger for salg af drikkevarer, så vi laver meget forskelligt.

Det er jo netop indtægter fra disse udlejninger og arrangementer, der normalt gør, at vi kan betale de faste udgifter. De sidste par år har vi også shinet lokalerne en del op, bl.a. har vi fået malet i alle lokaler og lagt nyt gulv i flere lokaler, lavet legeværelse til børnene og skiftet noget af inventaret ud, samt nye gardiner i hele huset.”

Felstedegnen: Så hvad har Corona helt kort betydet for Felsted Forsamlingslokaler

Gitte: “Nedlukningen har betydet, at vi stort set ingen indtægter har haft i et helt år, og der går jo desværre et stykke tid endnu, inden vi må åbne op. Enkelte konfirmationer sidste forår blev flyttet til efteråret, så dem kunne vi da få gennemført. Men de faste udgifter som husleje, aconto vand, varme og el, kan jo slet ikke dækkes af de få indtægter vi har haft.”

Felstedegnen: Vi håber jo alle sammen, at nedlukningen kører på sidste etape, men I står vel stadig med nogle ret store udfordringer. Hvordan kan folk hjælpe, hvis de er interesserede i, at der fortsat skal være forsamlingslokaler her i byen.

Gitte: Som nævnt har vi ikke indtægter nok til at dække vores faste udgifter, og vi er desværre ikke omhandlet af nogen hjælpepakker, så det er usigelig vigtigt for os at lokalsamfundet bakker op med økonomisk støtte enten ved at betale for medlemskab, som er kr. 100,- pr. husstand pr. år og gerne også med et støttebeløb derudover.

Vi vil jo så gerne fortsat kunne holde Felsted Forsamlingslokaler i gang, så al støtte tages i mod med kyshånd. Man kan selvfølgelig også hjælpe ved at booke lokale, hvis man har en fest i tankerne, når samfundet bliver åbnet op igen, jeg kan kontaktes på tlf. 4232 1841. Vi har i øvrigt fået mobilepay, så det er meget nemmere at indbetale et beløb.vores nr.er 648162

Og ellers kan man selvfølgelig også benytte sig af bankoverførsel på reg. nr. 8060 kontonr. 1793138″

Man kan læse mere om Felsted Forsamlingslokaler, lokaleleje og faciliteter her. Man kan også følge foreningen på Facebook.

 

Tags from the story